Wat doe je als imker in de wintermaanden? Ga mee naar Gambia! Op zoek naar nieuwe inspiratie, nieuwe imkerervaringen, zon, cultuur en actieve bijen!

Bijenreizen naar Gambia (West-Afrika)

Bijenreizen naar Gambia … spannend …. veilig …. bijzonder … en om nooit meer te vergeten.

We worden opgenomen in de lokale gewoontes en zullen veel leren over de bijen – de biodiversiteit van West-Afrika – gewoontes – taal en manieren van leven.  De reis is voor imkers en ook voor niet imkers. 

Geplande data:   8 – 22 november 2024 en van 7 – 21 februari 2025

Gambia is niet het eerste land waar je aan denkt als je denkt aan imkeren. Gambia staat bekend om zijn vriendelijke bewoners en om zijn onvoorstelbare natuur. Het is een natuurparadijs en er worden veel bijen gehouden. Veel is nieuw voor Nederlandse imkers. Andere bijen – andere kasten – andere vegetatie – andere honing en andere tradities.

  • We reizen in een kleine groep van max 10 personen
  • We gaan de natuur in en overnachten in natuurlijke “lodges”
  • We bezoeken imkers-en imkerorganisaties en we zijn te gast in de lokale dorpen.
  • We rusten uit aan de Atlantische Oceaan, in vogelreservaten en in de hangmatten van mensen die ons hun dorp laten zien.
  • In deze ontmoetingen komen we al snel erachter dat onze logica en onze taal ons niet altijd verder helpen. Afrika is anders. De geur van het land – de taal van de mensen – de ritmes en de dans … alles vervlecht zich tot een stroom van “met elkaar om gaan”. 
  • Elke imker weet dat bijen o.a. via een bijendans met elkaar communiceren. Je zou kunnen zeggen dat  in Afrika niet alleen de bijen de bijendans dansen …. maar ook de mensen. Alle zintuigen doen me.  Ook voor ons.
  • Ondanks dat deze reis specifiek voor imkers wordt georganiseerd is er ook veel te beleven voor niet imkers. De Afrikaanse cultuur is boeiend. Er is altijd dans en muziek. Er zijn markten en vooral … bijzonder mooie mensen.

Sinds 2014 organiseren we de bijenreizen naar Gambia.  We ondersteunen lokale imkers – zijn participant bij imkeropleidingen en stimuleren de lokale jongeren om het vak van de imker te leren.  

Reisdata:   

  • 8 – 22 november 2024 
  • 7 – 21 februari 2025

Kosten: € 1490,- p.p. incl. overnachting – ontbijt – lunch en diner – vervoer – excursies. 
excl. vliegreis.

Ben je geïnteresseerd …. wil je meer informatie:

Neem dan contact op met:

info@imkerijstadenstreek.nl

Tel. 06-12967588