Filosofie

Waar werelden elkaar ontmoeten ontstaan nieuwe ideeën – ontstaat verandering  

Imkerij Stad en Streek is een netwerkorganisatie. In alles wat we doen staan 3 dingen centraal:

  1. Honingbijen, solitaire bijen en het bio diverse landschap. 
  2. Mensen en de ruimtes waarin mensen bewegen.
  3. Vernieuwing die tot stand komt als punt 1 en 2 elkaar ontmoeten.

Het gaat ons om vernieuwing. Het gaat erom dat iedereen een bijdrage levert.  Het gaat erom dat we met z’n allen een nieuwe weg vinden.

En dat doe je niet alleen maar pratend. Dat doe je door te doen. Vernieuwen doe je nooit in je eentje. Je hebt andere mensen en de natuur daarbij nodig.

Hoe doen we dit:

  1. Als Imkerij leiden we mensen op tot imker. We leren ze om met de bijen mee te bewegen. Zich elk moment te vernieuwen, door samen te werken en door telkens de beste haalbare keuze te maken – net zo als de bijen dit doen. Het doel is daarbij in een steeds veranderende wereld te overleven.
  2. We werken we samen met het bedrijfsleven. We stimuleren hun om o.a. bedrijven terreinen zo aan te leggen dat het voor insecten en voor mensen een meerwaarde heeft.
  3. We onderhouden tal van netwerken, geven les op basisscholen en hogescholen en ontwikkelen voor deze groepen lesmateriaal. We begeleiden studentengroepen en ontwikkelen vernieuwingstrajecten.
  4. En we onderhouden internationale contacten. Zo reizen we 2 x per jaar naar Gambia (West-Afrika) om hier jonge Afrikanen op te leiden. Doel is hier om in hun eigen land een toekomst op te bouwen.

Stichting Imkerij Stad en Streek zoekt telkens de samenwerking. Nieuwe ideeën ontstaan waar werelden elkaar ontmoeten.